2010. december 6., hétfő

Ismét átalakult a Facebook

Szokásához híven ismét átalakult a Facebook felülete. Ezúttal a felhasználókat ábrázoló fotókra és életrajzi információkra helyezik a hangsúlyt. 


Mark Zuckerberg, a Facebook "atyja" december 5-én jelentette be a hírt, miszerint az oldal változásokon esett át, de azt is leszögezte, hogy a változtatáshoz nem használják fel a személyes adatokat.
A felhasználók profiloldalainak tetején az átalakulás után a legfrissebb fotók láthatóak, amelyen az adott felhasználót bejelölték ismerősei. Emellett a név alatt két sorban összefoglalva megjelennek a legfontosabb információk: a születési dátum, a munkahely, vagy iskola neve, ahol az illető tanul, illetve a felhasználó születési és jelenlegi tartózkodási helye is (igaz, utóbbi a beállításoktól függően látszik csupán).


Josh Wiseman, a közösségi oldal egyik fejlesztője egy blogbejegyzésben azt írta, hogy legkésőbb jövő év elejére minden felhasználó számára elérhető lehet az új profilbeállítás. Az oldal tagja megjelölhetik legközelebbi barátaikat, külön csoportokat hozhatnak létre a különböző ismerősi köröknek is. Emellett nagyobb hangsúlyt kapnak a profiloldalon az adott felhasználót érdeklő filmek, zenészek, sportágak és hasonló témák. 


Forrás: http://hvg.hu/Tudomany/20101206_facebook_profil_oldal_zuckerberg_atalakit 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése